Ojstrica, ti naše kraljestvo, oj planina,
brez tebe živeti ne morem, domovina,
Le enkrat, le enkrat sem videl ta kraj,
želim si ga vedno nazaj – planinski raj.

V soncu žariš kakor biser, oj planina,
srce te pozabit ne more, domovina.
Le enkrat, le enkrat sem videl ta kraj,
želim si ga vedno nazaj – planinski raj.

Jože Vršnik – Robanov

Naša zgodba

Smo družina Plesnik. Naša družinska zgodovina je globoko prepletena z zgodovino Logarske doline, saj vztrajamo na tem prelepem koščku zemlje več kot šest stoletij. Vztrajali smo še preden so nastali prvi zapisi o dolini in njenih ljudeh in bomo še naprej, tudi zaradi vas. Hiša Ojstrica ni le naš dom, ampak tudi vaš drugi dom v naravi, v katerem ste vedno dobrodošli. V njem vas bomo sprejeli s spoštovanjem in ljubeznijo.

Ponosni in hvaležni smo, da imamo možnost dodati kamenček v mozaik bogate zgodovine razvoja in turizma v Logarski dolini.

Logarska dolina

Zagotavljamo vam, dragi gosti Hiše Ojstrica, da vas Logarska dolina nikakor ne bo pustila brezbrižnih. Umaknjena od urbanega vrveža očara že na prvi pogled. Pa ne zgolj s tisočerimi obrazi, ki ji jih je v zadnji ledeni dobi izklesal ledenik in jih zdaj ponosno nastavlja popotniku – z impresivnimi dvatisočaki, igrivimi slapovi, prvobitnimi visokogorskimi kmetijami, zelenimi travniki in gorskimi pašniki, starimi lesenimi kaščami, kontrastom sivine prepadnih sten in beline prodnikov v strugi, kjer spomladi obotavljivo vznika kristalna Savinja, dišečimi gorskimi macesni in zapeljivimi kamniškimi murkami –, temveč zlasti z gostoljubnostjo domačinov.

Omenjene kvalitete, naravne in kulturne, so Logarski dolini leta 1987 prinesle naziv krajinski park, v okviru katerega se vse odtlej sonaravni trajnostni razvoj in kakovostna turistična ponudba le še utrjujeta. Hiša Ojstrica se zato s svojo dejavnostjo trudi ohranjati krajinski park še najprej prijeten in prijazen ne le za tiste, ki tu delamo in živimo, temveč tudi za tiste, ki ga obiščete.

Ljubiteljem narave Logarska dolina obeta tako mirna kot razburljiva doživetja v neokrnjenem okolju in številna od teh vam ponuja prav Hiša Ojstrica. Zaradi čudovite lege hiša predstavlja odlično izhodišče za številne atraktivne pohodniške izlete na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, kolesarske izlete po panoramskih cestah in gorskih stezah, različne oblike zimskih aktivnosti in še … Več preberite pod razdelkom športne aktivnosti.

Povezovanje s cilji trajnostnega razvoja

Izrednega pomena je, da je Krajinski park še najprej prijeten in prijazen za vse, ki tu delamo in živimo.

S tem bo takšen tudi za ljudi, ki nas obiščejo.